Političke elite Stranke demokratske akcije (SDA) i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) su u prethodnom periodu igrale na nacionalnu kartu, a nisu ponudili nikakva konkretna rješenja za ekonomske i druge probleme, što je narod prepoznao i zbog toga su izgubili Sarajevo i Banjaluku, izjavio je za BHRT politički analitičar Velizar Antić.

Antić je istakao da je ljudima bilo dosta priča koju SDA i SNSD pričaju, jer njima treba posao, da rade i da žive.

Prema njegovim riječima u SNSD-u vlada veliko nezadovoljstvo činjenicom da su izgubili i Banjaluku i Bijeljinu, te se ono, kako je rekao, preliva prema koalicionim partnerima.

Prva na udaru bila je Socijalistička partija Srpske, te su Goran Selak, direktor KPZ Tunjice i Marina Selak, načelnik Odjeljenja Republičke uprave za igre na sreću, smijenjeni sa svojih funkcija i njihova stranka je izbačena iz vladajuće koalicije.

“Čim nisu u vladajućim strukturama, oni su na neki način opozicija”, istakao je Antić.

Naglasio je kako Dodikove prijetnje da skupštinska većina neće pružiti podršku novom gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću ni u jednom projektu, najviše štete mogu nanijeti građanima.

“Najmanje je u interesu građana da grad Banjaluka bude u blokadi naredne četiri godine i to ne ide u interes ni SNSD-u”, rekao je Antić, te dodao da bi takvim ponašanjem SNSD izgubio i već postojeće povjerenje naroda.