Ministarstvo odbrane Azerbejdžana upozorilo je jermensku vojsku koja i dalje nastavlja napade na mjesta naseljena civilima.

U saopštenju ministarstva navodi se da jermenska vojska otvara vatru na grad Terter i danas u jutarnjim satima.

“Posljednji put upozoravamo Jermeniju. Uzvratićemo radi predostrožnosti”, navodi se u saopštenju MOD Azerbejdžana.

S druge strane, ministarstvo je objavilo i video snimke uništavanja jermenskih tenkova i oklopnih vozila u jučerašnjim sukobima.

Jermenske snage juče ujutro izvele su nove napade na azerbejdžanska naselja i položaje, a azerbejdžanske snage su odgovorile napadima na jermenske položaje.

Jermenske vlasti su potom proglasile opštu mobilizaciju i ratno stanje zbog sukoba u regiji Nagorno Karabaha, a i vlasti Azerbejdžana su proglasile ratno stanje za 19 područja, uključujući i glavni grad Baku.

Od 1991. godine jermenska vojska ilegalno okupira Nagorno Karabah, međunarodno priznatu teritoriju Azerbejdžana.

Četiri rezolucije Savjeta bezbjednosti UN-a i dvije rezolucije Generalne skupštine UN-a, kao i mnoge međunarodne organizacije, zahtijevaju povlačenje okupatorskih jermenskih snaga iz Nagorno Karabaha i sedam drugih okupiranih azerbejdžanskih regija.

Sukobi su započeli juče ujutro nakon što su jermenske snage otvorile vatru na azerbejdžanska civilna naselja na jermensko-azerbejdžanskoj liniji fronta.