Legendarni Bajaga i instruktori objavili su novi, trinaesti studijski albmum “Ovaj svet se menja”. Album donosi devet pjesama otprije dobro poznatih, ali su snimljene ponovo, osvježene novim aranžmanima. Radi se o televizijskim i filmskim hitovima kao i onima iz pozorišnih predstava, kao i pjesmama koje je pisao za druge izvođače.

“Pa evo, ovaj novi album koji se zove “Ovaj svet se menja”, tu je potpuno nova pesma upravo ta naslovna, “Ovaj svet se menja”, a ostalo je bila ideja mog prijatelja i menadžera Ganeta Pecikoze odavno, da snimimo neke pesme koje sam ja radio za druge izvođače, pesme koje sam radio za filmove i za pozorišne predstave i tako, i da nije bilo korone verovatno nikad ne bi imali vremena da to uradimo jer obično smo na svirkama i na koncertima”, kazao je Momčilo Bajagić Bajaga u razgovoru za emisiju “Konačno petak!”

Na koncerte im dolazi heterogena publika, od djece do sada već penzionera, a svi podjednako uživaju u njihovim fenomenalnim pjesmama.

“Ovaj svet se menja” naziv je novog albuma. Šta se to promijenilo?

“Nama se publika menja jer kažu da smo mi bend koji slušaju, ono, ko što je nekad bila reklama za Politikin zabavnik, od 7 do 77, znači, stvarno nam je različita publika po godištu, a ja sam ovde konkretno mislio baš na ovaj period sad, period te pandemije, gde se promenilo sve. Prvo, nema koncerata, nema publike, mnogo je teško. Mi smo poslednji koncert pre pandemije imali sedmog marta u Osijeku, a onda ovaj prvi sledeći je bio 13. sepembra u Skoplju. I to je prosto neverovatno da smo uspeli da napravimo, da je bilo preko 3 000 ljudi u Skoplju, uz poštovanje svih mogućih mera, sedam vrsta inspekcije je bilo za koncert, i svaka čast publici koja se pridržavala tog rastojanja i svega”, kazao je Bajaga koji se osvrnuo i na, uopšte, teško stanje u kojem je korona ostavila industriju zabave.

Gledaocima emisije “Konačno petak!” Momčilo Bajagić ipak je poslao optimističnu poruku.

“Poručio bih ljudima da budu optimisti, da se bave nečim lepim, ako nemaju ništa drugo – nek čitaju knjige, nek gledaju filmove dok ovo sve ne prođe i nek se bave nekim kreativnim poslom. Nek nešto rade, šta god da rade – nek ne prestanu, nek ne gube nadu jer razna su nas zla zadesila u prethodnim godinama pa su sva prošla, tako da mora i ovo jednom da prođe.”