Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine danas neće raspravljati o poništenju izbora u Srebrenici i Doboju, potvrđeno je za BHRT. Na sjednici će biti utvrđeni izborni rezultati za sve izborne jedinice osim za Doboj i Srebrenicu.

Utvrđujemo izborne rezultate za sve izborne jedinice osim te dvije. Za Doboj i Srebrenicu još vodimo istragu po službenoj dužnosti i nisu se još stekli uvjeti niti da utvrdimo rezultate niti da donesemo konačnu odluku o daljem postupanju u tim izbornim jedinicama, kazao je predsjednik CIK-a BiH Željko Bakalar.

Za ove dvije izborne jedinice još traje istraga i nisu se stekli uslovi da se utvrde rezultati niti da se donese konačna odluka o daljem postupanju u tim izbornim jedinicama.

Za BHRT je rečeno da će sjednica biti u večernjim satima kad završimo finalna brojanja u našem glavnom centru za brojanje.

Danas utvrđujemo rezultate, a ne potvrđujemo. Period između utvrđivanja i potvrđivanja izbornih rezultata je period kada politički subjekti ulazu žalbe i prigovore. Mislim da sam bio dovoljno precizan.