Optuženi Kuzmanović Nikola (1994.), tereti se da je tijekom 2019. godine, počinio kazneno djelo pranja novca, raspolaganjem većim novčanim iznosom, za kojeg je utvrđeno da potječe od kaznenog djela počinjenog u inozemstvu.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv Kuzmanović Nikole, rođenog 1994. godine u Banja Luci, državljanina Bosne i Hercegovine.

Optuženi se tereti da je na području Banja Luke, u dva navrata tijekom 2019. godine, radi sticanja nezakonite imovinske koristi, primio novčane iznose, a potom raspolagao novcem u ukupnom iznosu od 76.837, 00 KM, za koji je znao da potječe od kaznenog djela počinjenog u inozemstvu.

U optužnici se navodi, da je optuženi znao da su njemu poznate osobe, na području Republike Francuske, upotrebom POS kartičnih uređaja i odgovarajućih bankovnih kartica počinile kazneno djelo kompjuterske prijevare i poduzele više nezakonitih novčanih transakcija na štetu dvije poslovne banke u BiH. Novac od nezakonitih transakcija, uplaćen je na račune optuženog otvorene kod poslovnih banaka u Banja Luci, koji je novac odmah podigao i sa istim raspolagao, pribavivši na taj način nezakonitu imovinsku korist u navedenom iznosu.

Optuženi se tereti da je počinio produljeno kazneno djelo pranja novca iz članka 209. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.