Javni prevoz u Banjaluci od danas do 29. marta, zbog novih epidemioloških mjera koje je donio Republički štab za vanredne situacije, odvijaće se prema režimu koji je važio u januaru u periodu školskog raspusta.

Kada je riječ o novim mjerama koje je donio Republički štab za vanredne situacije, Banjaluka nastavlja da ih sprovodi uz dodatno pojačane mjere koje su već na snazi prema odluci Gradskog štaba, a odnose se na obavezno nošenje maske na otvorenom i zabranu javnih okupljanja.

Podsjetimo, Republički štab za vanredne situacije donio je u nedjelju niz mjera na sprečavanju širenja koronjavirusa kojima je od 22 do do 29. marta zabranjen rad ugostiteljskim objektima za ishranu i piće uključujući objekte koji posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost /benzinske stanice i drugo/.

Pravna lica, preduzetnici i fizička lica koja u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima obavezuju se da usluge pružaju zaštićeni maskom, obavezno sprovode mjere dezinfekcije, obezbijede maske građanima koji koriste njihove usluge a nemaju ih, te da se pridržavaju uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske za organizovanje rada u zavisnosti od djelatnosti koju obavljaju.