Jutrošnje saslušanje pred Osnovnim sudom u Banjaluci, u postupku koji je pokrenut protiv Suzane Radanović, majke tragično stradalog Davida Dragičevića, prekinuto je na zahtjev njenog advokata Milana Maleševića.

Naime, policijac koji je svjedok optužbe bio je fizički napadnut u događajima na Trgu Krajine 25. decembra, zbog čega je Malešević smatrao da on zbog toga nije objektivan svjedok.

Sa zahtjevom za izuzeće svjedoka složila se i sutkinja koja vodi postupak.

Novo ročište biće zakazano između 10. i 15.decembra.

Inače, ispred Osnovnog suda u Banjoj Luci danas su se, uoči saslušanja, okupili članovi grupe “Pravda za Davida”.

Radanović je rekla da ne zna šta joj se stavlja na teret, kada se radi o dešavanjima od 25. decembra prošle godine na Trgu Krajine.

“Dobila sam prekršajni nalog, ne znam šta je u pitanju. Meni je drago da je do ovog došlo, da se sudi majci što je stajala na Trgu noseći sliku svog djeteta, a ubice i dalje šetaju gradom. To je pokazatelj njihove nemoći i straha od mog Davida”, rekla je Radanović novinarima prije ulaska u sudnicu.

Iz neformalne grupe građana “Pravda za Davida” su naveli da je današnje okupljanje ispred Osnovnog suda, kako navode, znak podrške majci ubijenog mladića.

“Smatramo da je ovo nastavak represije koja se vrši nad porodicom Dragičević i ljudima koji su im podrška. Sudi se majci, dok su ubice i oni koji im čuvaju leđa i dalje na slobodi”, tvrde oni.

Policija je 25. decembra 2018. privela Suzanu Radanović, nakon što su intervenisali zbog zabrane okupljanja na Trgu Krajine.

Okupljanja grupe “Pravda za Davida”, čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića počela su 26. marta prošle godine.

Porodica i članovi grupe “Pravda za Davida“ tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen.

David Dragičević nestao je 18. marta 2018., a njegovo tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas.

Posmrtni ostaci mladića su, na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.