Crna Gora će nastaviti da podržava BiH u integracionim procesima, poručio je predsjednik crnogorske Skupštine Aleksa Bečić u razgovoru sa ambasadorom BiH u Podgorici Branimirom Jukićem.

Bečić je razgovarao sa ambasadorom BiH u Crnoj Gori Branimirom Jukićem o regionalnoj saradnji i o evropskoj perspektivi dvije susjedne i prijateljske zemlje.

“Bečić je kazao da vjeruje da će svi politički subjekti pokazati privrženost evropskim vrijednostima. On je rekao da BiH može da računa na pomoć Crne Gore u integracionim procsima”, navodi se u saopšetnju iz kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore.

Kako se ističe, Jukić je kazao da je zadovoljan činjenicom da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja. On je rekao da je od izuzetnog značaja unapređenje putne infrastrukture, kao preduslova za bolje povezivanje država i ubrzani razvoj ekonomija.

Jukić je naglasio da bogata bilateralna saradnja predstavlja primjer dobrosusjedskih odnosa.

Sagovornici su razgovarali o nedavno objavljenom izvještaju Evropske komisije (EK) i saglasili se da Ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan predstavlja podsticaj za naš region, uz ocjenu da EK ostaje posvećena politici proširenja.