Muzička produkcija BHRT-a upriličila je danas zvaničnu promociju dugoočekivanog albuma “Trebević” i premijeru istoimene pjesme i spota bh. muzičke legende, Halida Bešlića. Promocija je održana na dolaznoj stanici Trebevićke žičare.

Pogledajte spot za pjesmu “Trebević”

Novi album Halida Bešlića, uz popularnog interpretatora narodne muzike, predstavili su generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Saradnja sa Halidom Bešlićem je, pored ostalog, bitna što se ovaj veliki pjevač konačno “vraća kući” u kojoj je snimio brojne pjesme, te učestvovao u programima i kapitalnim projektima BHRT-a.

“Halid je incident, fenomen Bosne i Hercegovine jer kada pjeva neku pjesmu, bilo da je njegova ili nekog drugog muzičara, ona zvuči i postaje instant hit. To je jednostavno tako i nije potrebno dublje razmišljati niti objašnjavati, tako da se čak može koristiti termin ‘na Halidov način’. Veliko nam je zadovoljstvo što izdajemo ovaj album”, rekao je rukovodilac Muzičke produkcije Jasmin Ferović.

Fanovi Halida Bešlića se imaju čemu nadati jer je “Trebević” sazdan od 11 budućih muzičkih hitova, koje su najavili ranije objavljeni singlovi “Ja bez tebe ne mogu da živim” i “Taman je”.

Muzička produkcija BHRT-a u ovom projektu je sarađivala sa Halidovim stručnim timom, izvršnim producentom Nedimom Srnjom te Gradom Sarajevo.

Album “Trebević” od danas je dostupan na svim prodajnim mjestima u Bosni i Hercegovini.