Novoizabrani predsjednik Sjedinjenih Država Joseph Biden predstavio je novi tim za komunikacije Bijele kuće, koji u potpunosti čine žene.

“Sa ponosom predstavljam prvi tim viših zvaničnika za komunikacije Bijele kuće, čiji su svi članovi žene”, saopštio je Biden.

On je naveo da će kvalifikovani i iskusni komunikatori, različitim pristupima i podjelom odgovornosti doprinijeti izgradnji zemlje, navodi Glas Amerike.

Biden je na funkciju sekretara za medije Bijele kuće nominovao Jen Psaki, nekadašnju portparolku State Departmenta u vrijeme administracije bivšeg predsjednika Baracka Obame. Psaki je na Twitteru napisala da se radi o najraznovrsnijem timu Bijele kuće u istoriji koji, kako je ukazala, čini šest majki.

Kate Bedingfield, portparolka Bidenove kampanje, nominovana je za direktorku komunikacija Bijele kuće.

Symone Sanders, viša savjetnica Biden-Harris kampanje, predložena je za funkciju portparolke izabrane potpredsjednice Kamale Harris. Elizabeth Alexander, bivša glavna portparolka i Bidenova pres sekretarica u vrijeme dok je bio potpredsjednik Sjedinjenih Država, trebalo bi da obavlja funkciju direktorke komunikacija prve dame Jill Biden.

Karine Jean-Pierre, viša savjetnica u Biden-Haris kampanji, obavljaće funkciju zamenice sekretara za medije Bijele kuće, dok je Ashley Etienne, bivša viša savjetnica predsjedavajuće Predstavničkom domu Kongresa Nancy Pelosi, predložena za njenu zamjenicu.