Američki predsjednik Joe Biden u petak je rekao da će se Sjedinjene Države zalagati za Ukrajinu i smatrati Rusiju odgovornom za agresiju na Krim, navodi se u priopćenju koju je Bijela kuća objavila na godišnjicu aneksije poluotoka 2014. godine.

– Sjedinjene Države ne priznaju i nikada neće priznati navodnu rusku aneksiju poluotoka, a mi ćemo se suprotstaviti protiv ruskih agresivnih djela. Nastavit ćemo raditi na tome da držimo Rusiju odgovornom za zloupotrebe i agresiju u Ukrajini – rekao je Biden.

Bidenova administracija priopćila je da i dalje provodi svoje vanjskopolitičke istrage u vezi s Rusijom, Kinom i drugim ključnim područjima nakon preuzimanja vlasti od bivšeg republikanskog predsjednika Donalda Trumpa, prenosi AP.

Američki predsjednik Joe Biden, demokrat, razgovarao je s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom krajem prošlog mjeseca o nizu pitanja, uključujući suverenitet Ukrajine, uhićenje kritičara Kremlja, Alekseja Navalnija u Moskvi, navodno miješanje u američke izbore 2020. i masovno internetsko hakiranje američke vlade prošle godine.