U okviru međunarodnog turističkog poslovnog sajma i konferencije WESTM 2020., i Beogradskog turističkog i MICE foruma (15.11.-18.11.2020.) koji ove godine prvi put online, proglašeni su i dobitnici “Prizmi” u akciji “Za novi kvalitet u turizmu” Jugoistočne Evrope.

Bosna i Hercegovina je ove godine osvojila dvije nagrade – Nacionalni park Una, Bihać  u kategoriji eko i etno turizam i  Hotel Courtyard by Merriott, Banja Luka u kategoriji business hoteli.

Kako ističu u redakciji Turističke prizme, od samog početka, ideja vodilja im je bila podizanje nivoa turističkih usluga i stimulacija inovativnih poduhvata u oblasti turističke industrije. Trudli su se da zajedno sa kolegama iz drugih redakcija (članovima žirija) koji prate turizam u zemljama u kojima se vodi akcija, nagrade one koji to zaista zaslužuju.

Nagrade u vidu statue i povelje proglašene su na online međunarodnom specijalizovanom sajmu turizma, WESTM 15.11.2020.godine, a na ovoj manifestaciji je promovisan i dvadesetšesti godišnjak “Turistička prizma 2021” na srpskom i engleskom jeziku, koji je prvi put izašao u elektronskoj formi..

Žiri je ove godine odlučio da u akciji  “Za novi kvalitet u turizmu” dodijeli svega devet priznanja što najbolje govori o veoma oštroj selekciji i namjeri da akciju zadrže kao i do sada na visokom nivou, saopćili su organizatori.