U gradu na Uni traje Bihaćka zimska priča. Na jednom mjestu okupljen je veliki broj umjetnika, muzičara i ugostitelja sa ciljem da se obogati turistička ponuda grada Bihaća u zimskom periodu.

Svi koji planiraju posjetiti ovaj grad u decembru trebalo bi da se pobrinu da njihova nezaobilazna destinacija bude Bihaćka zimska priča.

I ove godine Bišćani, ali i svi posjetioci koji dođu u Bihać, imaju priliku da uživaju u bogatom sadržaju, uz raznovrsnu ponudu gurmanskih proizvoda lokalnih ugostitelja i obrtnika. Za posebnu radost najmlađih na Trgu je postavljeno i klizalište.

“Sve u punom pogonu, već tri godine trajemo što znači da imamo već i tradiciju. To je svakako dovelo do toga da moramo imati puno dobrih bendova i puno zabave. Nadam se da smo ove godine napravili jedan veliki iskorak”, kaže direktor Kulturnog centra Bihać Alen Zulić.

Organizatori su se ove godine potrudili da za ovu manifestaciju angažiraju kvalitetne bosanskohercegovačke ali i regionalne bendove, pa zabave i dobre atmosfere neće manjkati.

“Pozivam sve da dođu, da se dobro zabave. Pored bendova koji učestvuju u ovoj manifestaciji, bit će i Karaoke show, znači prilika za one koji misle da znaju pjevati ispod tuša, da dođu i da pokažu svo svoje umijeće”, kaže Zulfikar Handukić.

Posjetioci manifestacije nisu krili svoje oduševljenje i ističu kako bi željeli da Bihaćka zimska priča traje sve do početka proljeća.

“Svakako bi trebalo biti više, sviđa mi se, trebalo je ovako nešto napraviti da se narod od ove silne muke nekako zabavi”;
“Prije svega, da pohvalim prošlu Zimsku priču, nadam se da će ova biti još bolja, iako je vrijeme malo kišno, nema veze, bit će to sve super”, ističu posjetioci, zadovoljni ponudom.

Učenici bihaćke Medicinske škole su se pridružili ovoj manifestaciji kako bi prodavali kolače i na taj način skupljeni novac iskoristili u svrhu izrade paketića koje bi dijelili u humanitarne svrhe.

“Sav taj novac koji mi budemo zaradili u toku ovih nekoliko dana, iskoristit ćemo za aktivnost – jedan slatkiš jedno dijete, gdje ćemo pakovati paketiće i dijeliti djeci na različitim lokacijama”, kaže Lorena Hrustanović iz Vijeća učenika Medicinske škole u Bihaću.

Oni koji se odluče da najluđu noć u godini provedu na gradskom trgu u Bihaću, sigurno neće pogriješiti.