Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Izdvajaju se putevi u dolinama rijeka Bosne, Neretve, Vrbasa i Spreče.

Zbog održavanja manifestacije “510 Dani Ajvatovice” danas i sutra od 16 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja na raskršću magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu. Do sutra do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

Na magistralnom putu Cazin-Velika Kladuša na izlazu iz Cazina (u mjestu Krakača), danas se izvode radovi na rekonstrukciji raskrsnice, zbog čega je saobraćaj obustavljen. U funkciji su alternativni pravci (putnička vozila preusmjeravaju se lokalnom cestom Skokovi-Pećigrad, dok se teretna vozila preusmjeravaju na dionicu Ćoralići-Tržac-Velika Kladuša).

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Ormanica na magistralnom putu Srebrenik-Orašje i tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Ljubinje-Trebinje u mjestu Tulje, svaki dan osim nedjelje, od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.