Epidemiološka situacija na području Bijeljine i dalje je veoma teška, ocijenjeno je danas na sjednici Štaba za vanredne situacije Grada Bijeljina.

U protekla 24 časa na području Bijeljine preminula su dva lica od posljedica infekcije koronavirusom, a registrovano je 106 novozaraženih. Trenutno je na virus korona pozitivno ukupno 1182 osoba, od čega je 68 djece školskog uzrasta. U kovid bolnici nalazi se 120 pacijenata od kojih je 30 životno ugroženih, 80 sa teškom kliničkom slikom, dok je osam pacijenata na respiratoru.

Gradski štab odlučio je da Domu zdravlja u Bijeljini i Bolnici “Sveti vračevi” odobri dodatnu finansijska pomoć od po 100.000 KM u svrhu nagrade zdravstvenim radnicima, zbog otežanih uslova rada u vrijeme pandemije koronavirusa.

Štab je zadužio Gradsku izbornu komisiju da sačini instrukciju u vezi sa načinom ostvarivanja biračkog prava na dan izbora za lica pozitivna na virus korona i ona koja budu u izolaciji.

Ljekari su još jednom pozvali na poštivanje epidemioloških mjera, upozorivši da broj oboljelih i komplikacije bolesti imaju tendenciju rasta.