Zbog pogoršane epidemiološke situacije iz bijeljinske bolnice su najavili da će se od danas svi ambulantni pregledi obavljati u novoj Poliklinici za konsultativno-specijalističku zaštitu u zgradi stare hirurgije.

U kovid bolnici u Bijeljini povećava se broj hospitalizovanih bolesnika, saopšteno je iz Bolnice “Sveti Vračevi”.

U kovid bolnici hospitalizovana su 23 bolesnika i većina oboljelih ima tešku kliničku sliku, a na kiseoničkoj podršci je 18 bolesnika.

Radi adekvatnog postupanja u situaciji pogoršane epidemiološke situacije iz bijeljinske bolnice su najavili da će se od danas svi ambulantni pregledi obavljati u novoj poliklinici za konsultativno-specijalističku zaštitu u zgradi stare hirurgije.

Na području Bijeljine je jučer potvrđen koronavirus kod 22 osobe.

Apelujemo da se svi obavezno pridržavaju propisanih i preporučenih mjera zaštite jer to je jedini način da zaustavimo dalje pogoršanje epidemiološke situacije”, poručiili su zdravstveni radnici.

U saopštenju se navodi da su u Bolnici “Sveti vračevi” ponosni što su u Bijeljini otvorili prvu kovid bolnicu u Republici Srpskoj, iz sredstava Kompenzacionog fonda, te naglašava da je otvaranje proteklo bez bilo kakvih stranačkih obilježja, poručeno je sa Kriznog štaba bijeljinske bolnice.