Stanje u bijeljinskim kovid bolnicama se pogoršava i povećava se broj prijema pacijenata sa teškom kliničkom slikom, među kojima najmlađi ima 27 godina, saopšteno je iz Bolnice “Sveti vračevi”.

Na liječenju u kovid bolnicama su 63 pacijenta, dvije trećine imaju tešku kliničku sliku, na respiratoru je 14 oboljelih, 40 na kiseoničkoj terapiji, a u toku jučerašnjeg dana bilo je devet prijema.

U Bijeljini je u protekla 24 časa registrovano 56 novih slučajeva pozitivnih na virus korona i iz Bolnice navode da se epidemiološka situacija konstantno pogoršava.

“Mi u Bijeljini i dalje imamo slobodnog mjesta za kovid pacijente”, rekao je direktor Bolnice Zlatko Maksimović i kao najveći problem naveo tešku kliničku sliku kod gotovo svih hospitalizovanih.

“Danas su učinjene dvije nove intubacije, prisustvovao sam jednoj reanimaciji. Nismo uspjeli. Klinička slika pacijenata pogoršava se iz dana u dan”, upozorio je Maksimović nakon vizite u kovid bolnici gdje su smješteni najteži pacijenti.

Krizni štab Bolnice održao je i vanredni sastanak na kojem su obavljene konsultacije sa epidemiologom Biljanom Mijović i ocijenjeno da je stanje po pitanju intrahospitalnih infekcija veoma dobro, te da bi se trebale preduzeti dodatne mjere da ne bi došlo do pogoršanja u narednom periodu.

“Svi moramo da se ponašamo maksimalno oprezno, bez obzira da li smo vakcinisani ili smo prethodno preležali kovid 19”, naglasila je Mijovićeva.

Ona je navela da rezultati mjera koje je uveo Republički štab za vanredne situacije mogu dati prve rezultate tek 20 dana nakon uvođenja.