U Bijeljini je u toku protest zbog oslobađajuće presude Okružnog suda za dvojicu osumnjičenih u slučaju ubistva navijača “Partizana” Aleksandra Pantića u septembru 2018. godine.

Ispred zgrade Okružnog suda okupilo se nekoliko desetina građana, među kojima su porodica i prijatelji ubijenog Pantića, kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog oslobađajuće presude Marku Zariću i Petru Bujinoviću, optuženima za ovo ubistvo.

Ovo je drugi protest od 20. maja, kada je Sud utvrdio kako nema dokaza da su optuženi počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret. Kako je tada objasnio advokat jednog od optuženih, prihvaćena je argumentacija da su određeni dokazi nezakoniti.

S druge strane, sestre ubijenog Aleksandra Pantića tvrde da njihov brat nije ubijen u dogovorenoj tuči navijača, već da je riječ o ubistvu iz zasjede zbog prethodnog sukoba oko brisanja grafita.

Porodica ubijenog optužuje Tužilaštvo za, kako ističu, nerad, traljavu istragu, skrivanje dokaza i namještanje svjedoka.

Okupljeni građani poručuju da će protesti biti nastavljeni sve dok se ne ispravi nepravda, kako se slični slučajevi više ne bi ponavljali.