Naglo povećanje broja zaraženih koronavirusom zabilježeno je u Bijeljini. Epidemiološka situacija je komplikovana, rečeno je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije u tom gradu. Potvrđeno je novih 38 slučajeva.

Do jutros u 09.00.sati zaraženo je ukupno 105 osoba u ovom gradu. Kada je riječ o zdravstvenim radnicima, blizu 20 njih u Bolnici “Sveti Vračevi ” i Domu zdravlja u Bijeljini je takođe zaraženo i oni se nalaze u izolaciji.

dr. ALEKSANDRA RADOJIČIĆ, infektolog

“Pacijenti koji su pozitivni leže u Covid bolnici, to je ona bolnica koja je bila aktivna i aktuelna sve ovo vrijeme – koju smo mi napravili, a svi ostali koji nemaju simptome nalaze se u kućnom nadzoru i pod nadzorom.”

dr. DUŠKO MILOVANOVIĆ, direktor Doma zdravlja Bijeljina

“Preduzimamo sve mjere da, koliko je moguće, kontrolišemo širenje epidemije. Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja Bijeljina radi intenzivno na identifikovanju svih kontakata koji su bili u vezi sa pozitivnim osobama i stavljanju pod nadzor ovih osoba.”

MIĆO MIĆIĆ, gradonačelnik

“…da i mi produžimo mjere koje je predložio Republički štab (RS) od juče, znači da se zabranjuje okupljanje – do 50 ljudi, da se moraju poštovati mjere distance u svim objektima, moraju se nositi maske, sve su to mjere koje su do sada bile, i da se ograničava radno vrijeme, kao i dosad, do 23 časa. Mi smo još predložili, odnosno donijeli odluku da zabranimo za naredni period, od 20.06. dok traju republičke mjere, na svim mjestima muziku uživo i da se, naravno, sportska takmičenja zabrane.”

Kako saznaje BHRT, još četiri radnika Doma za lica sa invaliditetom u Višegradu zaražena su koronavirusom. Do sada je u ovoj ustanovi registrovano osam slučajeva zaraze među zaposlenima, a nadležni kažu da su sve štićenice, njih 180, dobro i da nema razloga za paniku.