U Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini planiraju da ovu godinu posvete uvođenju novih procedura i operativnih zahvata. Uz to, akcenat će biti i na dodatnoj edukaciji kadrova.

Aktivnosti su započele prvom operacijom karotidnih arterija, koju su u ovoj zdravstvenoj ustanovi izveli stručnjaci iz Beograda.

Tim ljekara Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje, uz saradnju sa bijeljinskim ljekarima, izveo je u Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini prvu operaciju karotidnih arterija. Zahvat je izveo dr Nenad Ilijevski.

dr. NENAD ILIJEVSKI, vaskularni hirurg

“Sastoji se u tome da se ukloni naslaga na arteriji koja vodi krv u mozak i da zbog toga pacijent ne dobije šlog. Sa Dedinja je došao tim, došla je naša instrumentarka, anesteziolog, glavna sestra, nikola aleksić a sve pod vođstvom Nikole Bojića”

Vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice Milica Lovrić rekla je da je ovaj zahvat samo prvi u nizu onih koji će u narednom period biti obavljani u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

MILICA LOVRIĆ, v. d. direktora JZU Bolnica “Sveti Vračevi”, Bijeljina

“Saradnja će se nastaviti u narednom period upravo u angažmanu naših ljekra, specijalista, u ekipi sa profesorom Ilijevskim koji će prdvoditi ovaj tim”

“Na ovaj način mi ćemo naše pacijente, Semberije i ove regije, usmjeriti ka nama odnosno poštedićemo i da odlaze u neke druge centre i da traže pomoć, ovdje će dobiti vrhunsku zdravstvenu uslugu”

U narednom periodu akcenat je na dodatnoj edukaciji i obuci kadrova, a bijeljinska bolnica će u tome imati podršku Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje, obećao je direktor Insituta Milovan Bojić.

MILOVAN BOJIĆ, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje

“ Sledi obuka vaših kadrova na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje, sledi naša kontinuirana pažnja, briga pomoć i edukacija”

Uporedo sa uvođenjem novih procedura, novo rukovodstvo bijeljinske bolnice, koje je dužnost preuzelo početkom godine, radiće na daljem unapređenju kvaliteta i dostupnosti zdravstvenih usluga.