Bivši ministar prosvjete Republike Srpske i redovni profesor Banjalučkog univerziteta Nenad Suzić, osuđen je na devet godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja 14-godišnje djevojčice.

Okružni sud u Banjaluci objavio je presudu kojom je optuženi N.S. proglašen krivim zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina.

Istom presudom optuženom je u izrečenu kaznu zatvora uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od 05.06.2019. godine do 05.12.2019. godine.

Iz Suda su saopštili da je optuženom izrečena mjera bezbjednosti zabrane potpunog vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti profesora pri čijem obavljanju se ostvaruje neposredan kontakt sa djecom.

Takođe, izrečena mu je mjera bezbjednosti zabrana približavanja i komunikacije sa određenim licima i to zabrana približavanja oštećenom licu na udaljenost bližu od pedeset metara i zabrana komunikacije sa istim licem, u trajanju od dvije godine, računajući od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora, ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.