Premda su Suso i Luuk De Jong svojim golovima donijeli pobjedu Sevilli protiv Manchester Uniteda (2-1) u prvom polufinalu Europske lige, novi junak navijača andaluzijskog kluba postao je vratar Yassine Bounou (29), poznat i kao Bono.

Bono, koji je rođen u Montrealu, no kao klinac je s obitelji preselio u Maroko i nastupa za tu reprezentaciju, svojim je obranama izludio igrače Manchester Uniteda.

“Crveni vragovi” su tijekom susreta uputili 20 udarca prema suparničkim vratima, pri čemu je Bono imao šest sjajnih obrana. Fantastično je reagirao na udarce Marcusa Rashforda, Bruna Fernandesa, Masona Greenwooda i Anthonyja Martijala.

“Presretan sam, ali nismo još gotovi. Sada se moramo koncentrirati na finale,” kazao je 29-godišnji Marokanac.

“Bili smo pametni i u lošim trenucima smo bili jaki. Izdržali smo, te zabili dva gola. Sada je ispred nas finale,” kazao je vratar koji je u Sevillu stigao početkom ove sezone na posudbu iz Girone.

Karijeru je započeo u Wydad Casablanci iz koje je 2012. preselio u Atletico Madrid. Dvije je godine bio član Atleticove B momčad, a 2013. je priključen prvom sastavu. No, nije dobio pravu priliku. Uslijedila je dvogodišnja posudba u Real Zaragozu, a 2016. je potpisao za Gironu.

“Bono je bio sjajan, spašavao nas je, posebno pri rezultatu 1-1,” kazao je strijelac pobjedničkog pogotka De Jong.

“Sretan sam zbog gola. Sjajno je biti u finalu. Imali smo zaista dobar meč, s nevjerojatnim golmanom na našoj strani,” dodao je nizozemski napadač.

Pohvalama vrataru pridružio se i trener Julen Lopetegui.

“Naš vratar je pružio odličnu predstavu, posebno u drugom poluvremenu,” kazao je.

Sevilla će u petak ponovno u Koelnu igrati u finalu protiv pobjednika susreta Inter – Šahtar koji je na programu u ponedjeljak u Duesseldorfu.

Sevilli će ovo biti šesti nastup u finalu Europske lige, a u svih prethodnih pet finala je pobijedila (2006, 2007, 2014, 2015, 2016).