Zajednička borba protiv terorizma biće nastavljena u svim aspektima u kojima djeluju institucije i agencije za provođenje zakona u BiH bez obzira na poteškoće izazvane pandemijom kovida 19, zaključeno je na sastanku Udarne grupe za borbu protiv terorizma.

Glavni tužilac BiH Gordana Tadić, koja je predsjedavala sastankom, rekla je da je Tužilaštvo BiH prošle godine podiglo optužnice protiv osam lica za krivična djela povezana sa terorizmom, a ove godine protiv jednog lica.

Ona je upoznala učesnike sastanka da su protekla godina, kao i početak ove, uprkos pandemiji kovida 19 i restrikcijama i ograničenjima u radu, bile period sa izuzetno dobrim rezultatima u Odsjeku za terorizam.

“Ostvareni rezultati su postignuti zajedničkim radom i saradnjom institucija i agencija koje djeluju u okviru Udarne grupe i Operativne grupe, a sa ciljem jačanja vladavine prava i bezbjednosti građana u BiH”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Zvaničnici i predstavnici institucija, koje djeluju u sklopu Udarne grupe, prezentovali su rad i rezultate, kao i aktuelna pitanja iz ove oblasti sa aspekta njihovog rada.

Na sastanku Udarne grupe za borbu protiv terorizma učestvovali si zvaničnici iz pravosudnih, policijskih, bezbjednosnih i agencija za provođenje zakona sa nivoa BiH, Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta, kao i predstavnici međunarodne zajednice uključeni u rad u ovoj oblasti.