Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je da je današnjom odlukom Vlade Distrikta izdvojeno 500.000 KM za finansiranje Programa za samozapošljavanje u privredi, čija se realizacija očekuje u decembru.

Milić je istakao da je novac prebačen na račun Zavoda za zapošljavanje Distrikta, koji će da realizuje Program u saradnji sa Odjeljenjem za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko Distrikta.

“Očekujemo da će narednih dana iz Odjeljenja za poljoprivredu biti predložen sličan program za samozapošljavanje u poljoprivredi, u istom iznosu”, rekao je Milić novinarima.

U odnosu na ranije programe samozapošljavanja u privredi, naveo je Milić, prednost prilikom određivanja sredstava za poslovne ideje i programe imat će mladi, odnosno lica do 30 godina starosti.

“Ovaj program je do sada dao veoma značajne rezultate. Siguran sam da ćemo u narednoj godini ići sa prijedlogom da se iznosi sredstava za samozapošljavanje u privredi i poljoprivredi povećaju i da se obezbijede potrebna sredstva za podršku poslovnim idejama koje su nakon dvije godine pokazale samoodrživost”, rekao je Milić.