Savska regata danas će u Brčkom zaploviti pod nazivom “Karneval na vodi”, a potvrđen je dolazak više od 100 plovila učesnika iz ovog grada, Bijeljine i Orašja, potvrdio je portparol regate Amir Softić.

Softić je istakao da regatu organizuje Nautički klub, pod pokroviteljstvom Vlade i Skupštine distrikta.

“Na ovaj način ćemo okupiti veliki broj ljubitelja nautike i rijeke Save, te obilježiti kraj ljetnje sezone. Ujedno ćemo održati tradiciju po kojoj je Brčko poznato, a to je Savska regata od Ficibajera do Rajevog sela”, istakao je Softić.

On je naveo da je okupljanje brodića zakazano od 10.00 časova na lokalitetu Ficibajer, da je u 10.40 časova predviđeno svečano otvaranje regate na kojem će se obratiti predsjednik Skupštine distrikta Esed Kadrić i šef vladine Službe za turizam Aleksandar Đurić.

Softić je rekao da je komandant regate gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, ali da zbog ranije preuzetih obaveza neće moći da učestvuje u manifestaciji, te da će je otvorenom proglasiti Kadrić.

“Isplovljavamo oko 10.45 časova i krećemo prema Rajevom selu, na 236. riječni kilometar, odakle ćemo se, u poslijepodnevnim časovima spustiti na Ficibajer, gdje će na vodi biti organizovan zabavni program”, dodao je Softić.

On je napomenuo da se program regate završava se u 21.30 časova i da će biti obilježen vatrometom.

“Za obezbjeđenje regate zaduženi su članovi Ronilačko-spasilačkog kluba Nemo i Plivačko-ekstremnog kluba Atos-Sava, kao i vladino Odjeljenje za javnu bezbjednost i Policija Brčko distrikta” rekao je Softić.

On je napomenuo da je Klub za organizovanje regate dobio saglasnost Štaba za zaštitu i spasavanje, te da će biti održana uz poštovanje svih propisanih mjera zaštite s ciljem sprečavanja širenja zaraze virusom korona.