Humor, crna komedija, satira, melodrama i tragedija… na jednom mjestu, u dramskom tekstu koji je i ekraniziran, te nagrađen Oskarom.

Sredovječni bračni par, u sitne sate, ugošćuje mladi bračni par, te se, uz izliku široke lepeze alkohola i zdravica, raskrinkava lažna idila učmalog malograđanskog života u provinciji i propituje naličje savremene kulture i civilizacije.

Zašto je ovaj tekst iz sredine prošlog stoljeća važan danas i ovdje?

RADE ŠERBEDŽIJA, glumac

Taj komad ima nešto čudesno i nije, ovaj bez razloga da je i film napravljen po njemu i to veoma brzo pošto je izašao komad, početkom 60.-tih godina… Mi kad smo odlučili se za taj komad, htjeli smo da nadjemo jedan tekst koji će imati u sebi zabavni ton predstave, publika će ga voljeti zbog te privlačnosti, a pitkosti, prepoznavanja karaktera, situacija, lijepe dramske rečenice, a s druge strane imaće i pravu dubinu za ove književne i kazališne sladokusce, jel’ tako.

„Tko se boji Virginije Woolf“ intimna je drama, koja snagom dijaloga i životnošću izgovorene riječi, teatarski proziva i poziva na propitivanje društvenih konvencija. A da li ima šanse i danas, kada srednje klase gotovo da i nema!?

LENKA UDOVIČKI, rediteljka

Pa mislim da ima ogromnu šansu zato što je to jedan fantastičan pisac i zato što je ušao tako pametno u dubinu patologije bračnih odnosa. A takvim, aaa, njegovim pristupom koji je bezmerno duhovit, u kojim do izražaja dolaze i apsurdi u kojima živimo i komuniciramo, i borba izmedju bračnih drugova, je nešto što je univerzalno. Ovo je 19. sezona i prvi put da u tvrdjavi Minor imamo dnevnu sobu. Bežala sam 19 godina od toga, jer ovo je toliko snažno, impozantno, i uglavnom sam radila Grke, Šekspira, Brehta, tako neke klasične, ali ovako velike kmade. Medjutim… Evo pokazalo se da kad imate pravi materijal, onda jedno zaledje tako moćno, da je ta dnevna soba profunkcionisala na jedan fanstastičan način. Baš se ovo uklopilo i jako sam zadovoljna.