Državljani Velike Britanije sada mogu putovati u više od 70 zemalja i teritorija bez potrebe da se samoizoluju dvije sedmice po povratku.

Međutim, aerodromi i aviokompanije uveli su mjere kako bi se smanjila šansa za širenje koronavirusa sa obaveznim održavanjem fizičke distance i smanjenjem broja stvari s kojima putnici dolaze u kontakt.

Za one koji su mjesecima proveli radeći od kuće i koji bi htjeli imati drugačiji pogled kroz prozor, ostrvska država Barbados je predložila da se omogući preseljenje u tu zemlju u trajanju do 12 mjeseci.

Premijerka Mia Amor Motli kazala je da će Barbados omogućiti dobrodošlicu stranim putnicima koji žele da se privremeno presele na ovaj karipski otok i rade na daljinu.

“Ne trebate raditi u Evropi ili Americi ili Latinskoj Americi ako možete doći ovdje i raditi nekoliko mjeseci. Vratite se i ponovo nam dođite”, rekla je Motli.

Ovaj podsticaj usmjeren je na jačanje lokalne ekonomije nakon što su kratkoročna putovanja bila otežana zbog ograničenja koronavirusa.

Vlasnicima britanskih pasoša ne treba viza za posjetu Barbadosu.