Britanski ministar za okoliš, hranu i ruralna pitanja izjavio je da premijer Boris Johnson neće najaviti promjene u mjerama izolacije uzrokovanih pandemijom koronavirusa u svom obraćanju naciji u nedjelju.

George Eustice rekao je da Ujedinjeno Kraljevstvo još nije doživjelo vrhunac pandemije i da “neće biti nikakvih dramatičnih promjena preko noći” kada je riječ o mjerama izolacije. Rekao je i da će vlada biti “vrlo, vrlo oprezna” u smanjenju restriktivnih mjera, javio je AP.

Očekuje se da će Johnson iznijeti “mapu puta” kako Ujedinjeno Kraljevstvo može početi ublažavati mjere izolacije u budućnosti. Predviđaju se samo manje promjene, poput omogućavanja pojedincima da se sunčaju u parkovima i uklanjanja ograničenja na jedan dnevni izlazak. Eustice je dao komentare nakon što je “The Times” danas izvijestio da bi Velika Britanija trebala uvesti 14-dnevni karantinski period za gotovo sve koji stignu u zemlju kako bi izbjegli drugi talas epidemije koronavirusa.

U izvještaju se navodi da će premijer Johnson u obraćanju naciji reći da će se putnici koji ulaze u državu, uključujući Britance koji se vraćaju iz inozemstva, morati samoizolirati na dvije sedmice, javlja BBC.

Prema izvještaju, pod mjerama koje bi, vjerojatno, mogle stupiti na snagu početkom juna, putnici će morati navesti adresu na kojoj će se samoizolirati po dolasku.