U Srbiji od utorka, 17. novembra biće skraćeno vrijeme ugostiteljskih objekata, tržnih centara i prodavnica, tako da u periodu od 21:00 časa do 5:00 ujutro neće moći da radi ništa osim apoteka, benzinskih pumpi, dostave hrane i privrede koja radi u trećoj smjeni i ta mjera će trajati do 1. decembra, izjavila je danas predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

“Mjere će se primjenjivati od utorka 17. novembra, jer smo htjeli da damo jedan dan onima koji su najviše pogođeni da se organizuju. Mjere će trajati 15 dana, do 1. decembra kada će Vlada odlučiti da li će ih produžiti ili pooštriti,” rekla je Brnabić nakon vanredne sjednice Vlade Srbije.

Ona je navela i da je sljedeća mjera zabrana kretanja, ali se u ovom trenutku o tome ni ne razmišlja, te da će takva mjera biti donijeta samo ako to bude neophodno.

“Sad ne razmišljamo o tome, predviđanja su da će ova mjera dati rezultate i da će brojevi početi da opadaju”, dodala je Brnabić.

Predsjednica Vlade Srbije kazala je i da će se razmisliti o mjeri obaveznog nošenja maski na otvorenom, ali da više vjeruje u svijest pojedinaca, nego u kaznenu politiku.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar najavio je da će od danas u toku dana Banja Selters biti pretvorena u COVID bolnicu, a od sutra i Banja Koviljača.

Lončar je kazao da je situacija u Beogradu najteža, zbog čega su svi raspoloživi kapacitet pretvoreni u COVID bolnice.