Srbija će večeras jednostrano povući odluku o protjerivanju ambasadora Crne Gore u Beogradu Tarzana Miloševića, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je novinarima rekla da je takva odluka doneta na njenom večerašnjem sastanku s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem.

Ona je kazala da je Vučić zamolio Vladu da razmotri odluku Ministarstva spoljnih poslova Srbije o proglašenju Miloševića personom non grata.

Dodala je da se državni vrh Srbije o povlačenju odluke konsultovao sa predstavnicima Srba u Crnoj Gori koju su takav potez podržali.

Podsjetimo, Crna Gora je jučer proglasila ambasadora Srbije u Podgorici Vladimira Božovića personom non grata i od njega zatražila da napusti tu zemlju u roku od 72 sata.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštilo je da se Božović duže vrijeme i kontinuirano miješao u unutrašnje stvari Crne Gore i da je davao izjave nespojive sa uobičajenim i prihvatljivim standardima obavljanja diplomatske funkcije. I poslije više upozorenja da je takvo ponašanje neprihvatljivo, Božović je u petak još jednom omalovažio Crnu Goru, tako što je nelegalnu i nelegitimnu Podgoričku skupštinu 1918. godine nazvao ‘oslobođenjem’ i ‘slobodnom voljom’ crnogorskog naroda, navelo je crnogorsko ministarstvo.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ubrzo je saopštilo da je proglasilo ambasadora Crne Gore u Beogradu Tarzana Miloševića personom non grata i zatražilo da napusti zemlju u roku od 72 sata.