Golman rukometne reprezentacije BiH i igrač njemačkog Flensburga rekao je za BHRT da je došlo do zasićenja između igrača i bivšeg selektora reprezentacije Bilala Šumana, te da je zadovoljan novim izborom selektora.

“Po meni je to dobar izbor, trebali smo jednu čvrstu ruku na klupi reprezentacije. Koliko sam čuo, to je stara garda jugoslovenskih trenera, čvrsta ruka. To će nam možda pomoći u budućnosti. Dolazi na najgoru utakmicu za nas, to je Austrija koju moramo pobijediti”, rekao je Burić, te ovom prilikom poželio novom selektoru sreću u budućem radu .

U utakmici protiv francuskog PSG-a, Burić je za Flensburg postigao čak 16 odbrana i proglašen je igračem utakmice, a ovom prilikom on naglašava da je trenutni cilj ekipe stići što dalje u Ligi prvaka, kao i u Bundesligi.

“Trenutno na oba fronta stojimo dobro”, istakao je Burić.

U izboru Handbal-planet portala ovaj bh.reprezentativac je proglašen i za drugog najboljeg golmana svijeta, iza Landina, a on ovom prilikom ističe koliko je ponosan na tu titulu.

“Mnogo mi znači što sam bio odmah ispod prvog golmana na svijetu, ponosan sam na svoj rad. To mi je veliki podstrijek za budućnost”.