U Trebinju je otvorena izložba bošnjačke pobožne poezije koju su organizovali Bošnjačka zajednica kulture (BZK) “Preporod” Regionalno društvo Hercegovina i Medžlis Islamske zajednice Trebinje.

U obraćanju prisutnim hafiz Sadik ef. Fazlagić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Trebinje izrazio je zadovoljstvo što je ova izložba svoje prvo predstavljanje javnosti u Hercegovini imala upravo u Trebinju.

“Raduje nas što smo s BZK “Preporod” Regionalno društvo Hercegovina otvorili aktivnu saradnju koja će u narednom periodu biti znatno aktivnija što je svakako potrebno ljudima koji žive na ovom području”, kazao je hafiz Sadik ef. Fazlagić.

Predsjednik BZK “Preporod” Regionalno društvo Hercegovina Harun Hasanagić rekao je kako se izložbom bošnjačke pobožne poezije u Trebinju završava ovogodišnja manifestacija “Dani Preporoda” koja je organizirana u četiri grada – Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Trebinju.

“Jako nas raduje činjenica da je jedna od prvih aktivnosti BZK “Preporod” Regionalno društvo Hercegovina realizirana upravo u Trebinju. Time smo iskazali svoje namjeru da dio naših aktivnosti radimo na području istočne i zapadne Hercegovine”, poručio je Hasanagić.

Izložba bošnjačke pobožne poezije nakon Trebinja krenut će na svoje putovanje po hercegovačkim opštinama i gradovima, navode iz BZK “Preporod” Regionalno društvo Hercegovina.