Cijeli tim košarkaškog kluba Cedevita Olimpija provešće deset dana u karantinu nakon što je jedan igrač tog kluba bio pozitivan na koronavirus, potvrdili su iz kluba.

Ljubljanski tim je, tokom utakmice prvog kola ABA lige protiv Krke u nedelju, dobio informaciju da je jedan košarkaš tog kluba pozitivan na koronavirus iako nije pokazivao nikakve simptome infekcije.

Nakon utakmice oba tima su otišla u jednodnevni karantin, da bi potom Nacionalni institut za javno zdravlje Slovenije naložio desetodnevni karantin za “zmajeve”.

Cijeli tim Cedevita Olimpije je, kako su naveli u saopštenju, u ponedeljak ponovo testiran. Rezultati su stigli danas i oni su potvrdili infekciju kod košarkaša koji je bio pozitivan u nedelju, dok su svi ostali bili negativni.

Košarkaši Cedevita Olimpije bi u narednih deset dana trebalo da odigraju tri utakmice – prvu protiv Bursaspora u drugom kolu Evrokupa, u subotu protiv Primorske u ABA ligi i na kraju protiv Gran Kanarije sljedećeg utorka.

“Nažalost, naš tim će provesti deset dana u karantinu. Uprkos svim epidemiološkim smjernicama koje klub slijedi od početka pandemije, bili smo svjesni da će nam Kovid-19 prije ili kasnije zakucati na vrata. Nažalost, to se dogodilo nakon samo dvije utakmice”, rekao je direktor kluba Davor Užbinec.

“Svjesni smo da pravila postoje da bi se poštovala i odgovorno ćemo poštovati odluku Nacionalnog instituta za javno zdravlje”, dodao je on.