Ponovno brojanje glasačkih listića za izborne jedinice Gradiška, Novo Sarajevo i Trebinje obaviće se danas u Glavnom centru za brojanje u Zetri u Sarajevu , sa početkom u 16 sati, a na osnovu naredbe Centralne izborne komisije BiH.

Na osnovu izvještaja Glavnog kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja za Lokalne izbore 2020. godine o utvrđenim nepravilnostima prilikom objedinjavanja izbornih rezultata Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je naredbu, kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora sa nekoliko redovnih biračkih mjesta.

U osnovnoj izbornoj jedinici Gradiška na biračkom mjestu 010B066 po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu grada Gradiška, u osnovnoj izbornoj jedinici Novo Sarajevo na biračkom mjestu 139A091 po političkim subjektima i kandidatima za Općinsko vijeće Novo Sarajevo i u osnovnoj izbornoj jedinici Trebinje na biračkom mjestu 183B004 po političkim subjektima i kandidatima za Skupštinu grada Trebinje – navodi se u saopćenju iz CIK-a BiH.

Brojanje će se obaviti danas Glavnom centru za brojanje u Zetri u Sarajevu, s početkom u 16 sati .

Akreditirani posmatrači za navedena biračka mjesta političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši brojanje i utvrđivanje rezultata izbora, mogu biti prisutni u toku brojanja kao i akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje, o čemu će biti obavješteni – saopćeno je iz Ureda za informiranje CIKBiH.