Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović boravio je danas u radnom stranačkom posjetu Neumu pred početak službenog dijela kampanje, a tom prigodom rezimirane su dosadašnje pripreme te aktivnosti svih članova uključenih u izborni proces.

Lider HDZ-a BiH istaknuo je kako dobra atmosfera kandidata za načelnika i kandidata s liste, kao kombinacija novih osoba i mladih ljudi, predstavljaju snažan motiv da se ostvari uvjerljiva pobjeda u Neumu, priopćeno je iz te stranke.

“Moderna cesta koja uvezuje pravac Stolac – Neum, uz mega projekt Pelješkog mosta naslonjenog na neumsku općinu, otvaraju ogromne infrastrukturne i gospodarske mogućnosti za neumski kraj. Dobru atmosferu koja vlada pred predstojeće izbore, uz potporu svih razina za koju procijenite da vam je potrebna, iskoristiti za ostvarenje uvjerljive pobjede te da još snažnije krenemo u razvoj ove općine”, poručio je Čović.

Kandidat za načelnika općine Dragan Jurković podcrtao je kako je Neum turistička destinacija koja nudi ogroman potencijal i u drugim oblastima.

“Uz osnovnu turističku djelatnost moj cilj je pokrenuti druge djelatnosti kako bismo otvorili nova radna mjesta i stvorili širok okvir za ekonomska i gospodarska ulaganja. Imamo pobjedničku ekipu, izvrsnu atmosferu i motivirani smo pokazati da je HDZ BiH najjača snaga u Neumu koja će ovdje napraviti sve preduvjete i služiti kao primjer svim drugim općinama i gradovima”, istaknuo Jurković.

Aktualni načelnik općine Neum Živko Matuško naglasio je kako su svi započeti infrastrukturni projekti u završnoj fazi.

“Naša obveza kao općinske organizacije je pokazati ozbiljnost i zajednički rad na terenu. HDZ BiH će imati svoga načelnika i većinu u Općinskom vijeću Neum, ali slijedi nam i naša obveza, znači, rad na terenu, i rezultat će doći. Snaga koju imamo, uz zalaganje za početak novih projekata koji imaju dugoročno značenje za Neum, najveći su motiv za predstojeću kampanju”, poručio je Matuško, navodi se u priopćenju.