Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović posjetio je Odžak gdje se sastao s novoizabranom općinskom načelnicom Nadom Ćulap, stranačkim dužnosnicima, članovima Općinskog odbora HDZ-a BiH Odžak i kantonalnim ministrima.

Tom prilikom istaknuto je kako sve buduće aktivnosti moraju biti usmjerene na razvojne i infrastrukturne projekte, saopćeno je iz HDZ-a BiH.

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Odžak i izaslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Ilija Ilić izvijestio je Čovića o rezultatu lokalnih izbora kao i drugim stranačkim aktivnostima.

Također, govoreno je o stanju u općini, aktuelnim projektima, privredi, kao i saradnji sa višim nivoima vlasti. Ilić je istaknuo i dobru saradnju sa svim stranačkim dužnosnicima izvršne i zakonodavne vlasti viših nivoa prilikom apliciranja te provedbe određenih projekata na području općine Odžak.

Čović je čestitao na postignutom rezultatu, izrazivši očekivanje da će ubrzo doći do formiranja kvalitetne većine u Općinskom vijeću Odžak kako bi se krenulo u realizaciju izbornog programa i svih obećanja iz predizborne kampanje.

“Sve kvalitetne projekte pratit ćemo s našim dužnosnicima, potpora neće izostati sa županijske, federalne ni državne razine”, poručio je Čović, stoji u priopćenju.