Crnogorski premijer Duško Marković je rekao da će od donacija Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti biti izdvojen 1,2 miliona evra za opremanje bolnica u Beranama, Nikšiću i Baru.

Na sastanku sa direktorima zdravstvenih ustanova koje su i centri za prijem oboljelih od koronavirusa, Marković je pojasnio da je novac namijenjen za nabavku opreme i dijagnostičkih uređaja.

“Naš zdravstveni sistem pokazao je izuzetnu sposobnost tokom korona krize. Bolnice i zdravstvene ustanove u svakom gradu i na svakoj tački Crne Gore položile su ispit. Ipak, tri regionalne bolnice koje smo uspostavili kao KOVID regionalne centre – podnijele su veliki dio tereta. To nam je pokazalo da u ove ustanove treba dodatno ulagati”, istakao je Marković.

On je pojasnio da će svaka bolnica dobiti po 400.000 evra i istakao da građani zaslužuju pouzdanu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Marković je dodao da će Vlada nastaviti da jača zdravstveni sistem u zemlji. On se još jednom zahvalio pojedinačno svakom od preko 5.000 naših građana, biznismena i drugih donatora koji su uplatitili donacije Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.