Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) donijelo je niz restriktivnih mjera kako bi bilo spriječeno širenje koronavirusa.

“Zabranjuju se politički skupovi na otvorenim javnim mjestima, a zabranjuje se prisustvo gledalaca na sportskim događajima. Zbog povećanog broja zaraženih zabranjuju se vjerski skupovi na otvorenim javnim mjestima, osim na površinama koje pripadaju vjerskim objektima. Sahrane se mogu organizovati samo u užem krugu porodice”, naveli su iz Nacionalnog koordinacionog tijela.

Kako je saopšteno, na upit Kabineta predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića, preporučeno je da ove godine ne bude organizovan tradicionalni prijem povodom 13. jula, Dana državnosti. Preporučeno je odlaganje svečanosti planiranih za 8. jul Ravnom Lazu i 13. jul u Bijelom Polju. Zbog velikog broja zaraženih u Rožajama donijete su posebne restriktivne mjere u tom gradu.

“Stanovnici Rožaja, zbog epidemiološke situacije u tom gradu, ne mogu napuštati objekte stanovanja od 18 do pet sati. Rad ugostiteljskih objekata u Rožajama je dozvoljen do 17 sati”, navedeno je iz Nacionalnog koordinacionog tijela Crne Gore.