Opozicioni savez Demokratski front /DF/ pozvao je na bojkot Radio-televizije Crne Gore /RTCG/, koja je obustavila direktne prenose sjednica crnogorske Skupštine do završetka izbora i ocijenio da je time javni servis pokazao da je “partijsko krilo vladajuće Demokratske partije socijalista /DPS/”.

“Apelujemo na sve slobodnomisleće ljude da do rušenja TV Bastilje ne daju izjave i ne učestvuju u emisijama partijskog propagandnog krila DPS-a, koje se lažno predstavlja kao javni servis”, saopšteno je iz Df-a.

Oni predlažu bojkot kako bi servis ostao sam, da im, kako su rekli, informativni program i formalno postane partijski bilten, “a da se u studiju sa plaćenim analitičarima i apologetama igraju demokratije”.

“Odlukom Savjeta Javnog servisa da, mimo zakonskih obaveza, ukine direktne radio i TV prenose zasjedanja Skupštine Crne Gore, postalo je jasno da je TV Bastilja prestala čak i da prikriva svoju sramnu ulogu i, uz Nacionalno koordinaciono tijelo i policiju, stavila se u bestidnu funkciju odbrane porodične firme Mila Đukanovića”, ocijenili su iz Df-a.

RTCG obustavila je direktne prijenose sjednica Skupštine Crne Gore do završetka izbora.

Predsjednik parlamenta Ivan Brajović rekao je da ga je o tome jučer obavijestio direktor Javnog servisa Božidar Šundić i da je obrazloženje RTCG da se obezbijedi ravnopravni tretman svim političkim subjektima koji će učestvovati u izbornoj kampanji.