U Baru će krivično odgovarati 11 lica zbog prevare, zloupotrebe droge, nanošenja teške povrede i više krađa i teških krađa, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

“Zbog krivičnog djela prevara podnesena je krivična prijava protiv M.Ć. (32) koji je, kako se sumnja, tokom jula, dovodeći u zabludu oštećenu, od nje preuzeo putnički automobil uz uvjeravanje da će ga vratiti nakon što na vozilu izvrši popravku i registraciju, ali ga je zadržao za sebe”, navodi se u saopštenju.

Krivična prijava je podnesena i protiv A.Š. (34) iz Bijelog Polja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droge. On je kontrolisan u Baru i kod njega je pronađeno 10 tableta sa liste opijata.

“Protiv Đ.B. (20) i Ž.D. (21) iz Beograda podnesena je krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu jednog lica iz Bara. Sumnja se da su u naselju Dobre Vode u Baru fizički napali oštećenu”, navodi crnogorska policija.

Krivično je procesuiran i muškarac čiji su inicijali E.A. (37) iz Bara zbog krađa. On je iskoristio nepažnju oštećenog i ukrao automobil koji je bio otključan i parkiran.

Sumnja se da je krivično djelo krađa izvršio maloljetni A.R. (17) iz Bara i protiv njega je podnesena krivična prijava. Osim toga, zbog dvije krađe krivična prijava je podnesena protiv M.Š. (28) iz istog grada.

“A.Š.M. (39), M.Š. (32), A.B. (19) i V.J. (35) su krivično procesuirani zbog sumnje da su izvršili više krađa i teških krađa na području Bara i oni su lišeni slobode”, saopšteno je iz crnogorske policije.

Oni su krali novčanike, bicikl i građevinski alat.