Podgorička policija podnijela je krivične prijave protiv poslanika Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića, Gorana Radonjića i još deset osoba zbog nepoštivanja zabrane okupljanja, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Podgorička policija je nakon saznanja o održanoj protestnoj šetnji u nedjelju, 10. maja, o kojoj je posredstvom elektronskih medija građane obavijestio G.D, o svemu obavijestila nadležnog državnog tužioca, navodi se u saopštenju.

Iz policije su naveli da su prema nalogu državnog tužioca službenici Centra bezbjednosti Podgorica identifikovali lica i od njih prikupili obavještenja.

Krivične prijave podnesene su protiv osoba inicijala G.D. (49), S.K. (42), M.M. (36), S.Š. (38), R.L. (47), D.J. (57), Ž.S. (55), Č.S. (64), G.R. (49), M.B. (31), Ž.D. (32) i LJ.S. (23), zbog sumnje da nisu postupili prema zdravstvenim propisima za suzbijanje zarazne bolesti.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore u Skupštini Crne Gore Goran Danilović prošetao je u nedjelju uveče centrom Podgorice, kako je obrazložio, u znak protesta zbog kršenja ljudskih i ustavnih prava građana.

Daniloviću se pridružilo stotinjak Podgoričana, iako u video-poruci u kojoj je najavio šetnju nije nikoga pozvao.

Ova šetnja, koja je trajala jedan sat, bila je prvi mirni građanski protest od kada je proglašena epidemija koronavirusa u Crnoj Gori, 17. marta.