Vlada Crne Gore uspostavila je novo Vijeće za nacionalnu bezbjednost, čiji je predsjednik premijer Zdravko Krivokapić.

Članovi Vijeća su potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar pravde Vladimir Leposavić, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija Milojko Spajić, ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Đorđe Radulović.

U Vijeću su i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost,odnosno, u ovom slučaju vršilac dužnosti Dejan Vukšić i predsjednik Odbora za bezbjednost Skupštine Crne Gore Milan Knežević.

Član Vijeća je i zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, s obzirom da on još nije izabran u parlamentu to mjesto je zasad upražnjeno.

Sastav Vijeća za nacionalnu bezbjednost propisan je Zakonom o osnovama obavještajnog sektora, a njegova uloga je “usmjeravanje i koordinacija rada organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor”.

Ministar za kapitalne investicije Mladen Bojanić rekao je da Vlada ne može da donese nijednu zakonitu odluku kojom će pomoći avio-prevozniku “Montenegro erlajns”, što znači “prizemljenje aviona u najskorijem roku”.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović rekao je da će Vlada zbog neblagovoremenog postupanja u slučaju “Montenegro Airlinesa” razmotriti zahtjev za razrješenje Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije, što je tražio jedan broj članova Vlade.

Ministar finansija i socijalnog staranja Crne Gore Milojko Spajić rekao je da je već formirana radna grupa za formiranje nove avio-kompanije.