Vlasnici ugostiteljskih objekata i njihovi zaposleni u Nikšiću protestovali su ispred zgrade opštine tražeći smanjenje ili ukidanje taksa i nameta, kako bi prebrodili tešku situaciju u kojoj posluju.

Protest je održan uoči sjednice lokalnog parlamenta na kojoj će se odbornici izjasniti o predloženim mjerama podrške privredi i građanima u otežanoj situaciji prouzrokovanoj epidemijom virusa korona.

“Pozivamo opštinu i državu da pomognu noćnim klubovima i svadbenim salonima, jer je od 15. marta u tom dijelu ugostiteljstva ključ u bravi”, rekao je u ime okupljeni, vlasnik lokala “Propaganda” Ratko Janjić.

On je ukazao i na to da ugostitelji u Nikšiću plaćaju najskuplji zakup terasa u Crnoj Gori, koji je prvobitno iznosio 17 evra, pa smanjen na 14 evra po metru kvadratnom.

“Nismo toliko velika turistička atrakcija, da smo odmah na pjeni od mora”, dodao je on.

Ugostitelji iz Nikšića, u kome posluje oko 200 objekata te vrste djelatnosti, protestovali su ispred zgrade opštine i 28. septembra, kada su poručili da podržavaju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, ali da je odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata u tom gradu donesena jednostrano.

Vršilac dužnosti predsjednika opštine Nikšić Dragan Perović rekao je da će se zahtjevi ugostitelja razmatrati prilikom pravljenja budžeta za narednu godinu.