Službenici policije uhapsili su lice čiji su inicijali V.M. (56) iz Nikšića, koji je putem telefona prijetio da će aktivirati eksplozivnu napravu na zgradi Ambasade SAD u Podgorici, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Iz policije su naveli da je V.M. osumnjičen da je izvršio krivično djelo izazivanje panike i nereda i da će u zakonskom roku biti priveden nadležnom državnom tužiocu.

“Efikasnom i sinhronizovanom akcijom pripadnika nikšićkog i podgoričkog centra bezbjednosti identifikovana je i lišena slobode osoba koja je danas putem telefona prijetila da će aktivirati eksplozivnu napravu na zgradi Ambasade SAD”, naveli su u saopštenju.

Iz policije su rekli da je osumnjičeni pozvao na službeni telefon firme zadužene za zapošljavanje građevinskih radnika na izgradnji nove zgrade ambasade i prijetio da će aktivirati eksplozivnu napravu na zgradi Ambasade, a nakon toga je poslao više poruka sa uvredljivim i prijetećim sadržajem.

“Nikšićka policija, nakon dobijene informacije od kolega iz Podgorice, locirala je i privela lice. Takođe, pripadnici policije su u Nikšiću pretresli stan i druge prostorije koje V.M. koristi i pronašli i oduzeli pištolj”, dodali su u saopštenju.