Osam policijskih službenika iz Centara bezbjednosti Nikšić, Herceg Novi, Kotor i Budva uhapšeni su danas po nalogu Višeg državnog tužilaštva Crne Gore.

Oni se sumnjiče za više krivičnih djela – primanje mita, zloupotreba službenog položaja i nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz MUP-a.

Krivična prijava podnesena je i protiv tri crnogorska i dva strana državljanina zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela davanje mita i podstrekavanje na izvršenje primanje mita.

“U toku dana, postupajući po nalogu Višeg državnog tužilaštva Podgorica, povodom navedenog predmeta, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije, uz logističku podršku i saradnju sa nadležnim organizacionim jedinicama Uprave policije, preduzelo je niz mjera i aktivnosti koje su rezultirale lišenjem slobode osam policijskih službenika i tri građanina koji su, nakon toga, privedeni postupajućem državnom tužiocu”, navodi se u saopštenju.

Kako dodaju, akcija je usmjerena na otkrivanje nezakonitog postupanja policijskih službenika u vršenju policijskih poslova i primjeni policijskih ovlaštenja.