Direktorat za vanredne situacije Crne Gore pozvao je građane da sutra aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji, budući da se očekuju nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremenim pljuskovima sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim, južnim vjetrom.

Nadležni subjekti u sistemu zaštite i spasavanja podići će nivo operativne spremnosti zbog najavljene meteorološke situacije, saopšteno je iz Direktorata.

Iz Direktorata su upozorili ostale subjekte da preduzmu neophodne mjere i radnje kako bi se izbjegla potencijalna šteta.

“Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, očekuje se jaka ciklonska aktivnost i nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, lokalno na udare olujnim južnim vjetrom”, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da se u centralnim i južnim predjelima očekuje obilna količina kiše.

“Intenzivne padavine i obilna količina kiše očekuju se naročito u popodnevnim i večernjim časovima, a potencijalno su moguće kratkotrajne olujno-grmljavinske vremenske nepogode”, navedeno je u saopštenju.

Zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog olujnog južnog vjetra, potencijalno su moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima.