Uprava policije Crne Gore navodi da intenzivno radi na rasvjetljavanju napada na prostorije Islamske zajednice (IZ) u Pljevljima.

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima u Crnoj Gori su juče bile meta vandalskog napada u kojem su razbijena stakla na ulazu i u prostorije ubačen papir sa porukom “Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica“.

Uprava policije Crne Gore navodi da će pronaći vinovnike tog događaja i procesuirati ih nadležnim organima.

“Načelnik Centra bezbjednosti (CB) Pljevlja Dragan Slavulj sastao se danas sa glavnim imamom IZ u Pljevljima Samirom Kadribašićem u vezi dešavanja u Pljevljima. Na sastanku je konstatovano da je situacija stabilna i pod kontrolom. IZ u Pljevljima, na čelu sa glavnim imamom Kadribašićem, vjeruje u institucije države i očekuje da će Uprava policije na profesionalan način zaštititi bošnjački narod i bošnjačke institucije u Pljevljima“, kazali su iz Uprave policije.

Navodi se i da je policija izuzela snimke sa video nadzora koji se nalaze u blizini oštećenog objekta i prikupila obavještenja od većeg broja osoba.

„Preduzimaju se intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju napada na prostorije IZ, a policija će profesionalnim i odlučnim radom pronaći vinovnike ovog događaja i procesuirati ih nadležnim organima“, navodi se u saopštenju.