Vlada Crne Gore i poslanici skupštinske većine uputili su zahtjeve predsjedniku crnogorske Skupštine Aleksi Bečiću u kojima traže da za 20. januar zakaže vanrednu sjednicu parlamenta, javlja podgorički dnevnik “Vijesti”.

Na toj sjednici bi se, prema zahtjevu parlamentarne većine, ponovo odlučivalo o Zakonu o izmjeni zakona o radu, Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima i Zakonu o dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

U zahtjevu, koji je uputio kabinet crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, traži se da se ponovo odlučuje i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Zatraženo je i da se odlučuje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga i Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je u subotu, 2. januara, Skupštini Crne Gore na ponovno odlučivanje sve navedene zakone.

Bečić je odgovorio da će svi zakoni ponovo biti izglasani, ovoga puta bez diskusije.