Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović izjavio je da je njegov tim u Sarajevo došao s najvišim ambicijama, ali da je primarni cilj prijateljskog meča sa Bosnom i Hercegovinom da vidi pravo stanje i mogućnosti crnogorskog tima.

,,Hrabri sokoli“ sutra od 18 sati na stadionu Grbavica u Sarajevu igraju prijateljski meč sa selekcijom Bosne i Hercegovine, a tri dana kasnije u Podgorici će u još jednom prijateljskom meču dočekati tim Izraela.

Selektor Radulović je kazao da mu je plan za prijateljske mečeve s BiH i Izraelom bio sasvim drugačiji, ali da je morao napraviti promjenu koncepcije igre zbog činjenice da iz reprezentacije odsustvuje 13 igrača.

Izrazivši uvjerenje da će njegov tim odigrati dobar meč, Radulović je izrazio žal što na Grbavici neće biti navijača.

Ističući kako je u prethodnom kvalifikacionom ciklusu Crnu Goru vodio bez potrebnih priprema, Radulović je kazao da je ovo prilika za jačanje zajedništva i atmosfere u ekipi, kao i za testiranje nekih taktičkih varijanti.

“Detalje iz ovih utakmica ćemo iskoristiti za septembar i kvalifikacije, taj možda udarni mjesec koji će biti odlučujući za plasman na Svjetsko prvenstvo. Međutim, ovoliki broj izostanaka je poremetio naš plan, ali evo imamo Vešovića koji se na naše zadovoljstvo vraća i imamo tu četiri debitanta. Ova utakmica će nam poslužiti da vidimo prave mogućnosti i da na osnovu ovih igara proširimo roster i da napravimo dobru konkurenciju u timu za septembar“, kazao je Radulović.

Iskusni fudbaler i povratnik u reprezentaciju Crne Gore Marko Vešović istakao je da se prijateljske utakmice kao takve vode samo na papiru, a da je to prilika za dokazivanje i prilika za svakog igrača da se pokaže u što boljem svjetlu i da selektor vidi sa čime raspolaže pred septembarske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine

“Jeste ovo nezgodan termin na kraju sezone, sigurno su svi igrači umorni od svojih obaveza u klubovima, ali opet ponavljam čast je i privilegija igrati za reprezentaciju, za svoju zemlju i mi to pokazujemo na svakom okupljanju. Krasi nas jedno veliko zajedništvo i odlična atmosfera i nadam se da ćemo da se predstavimo u odličnom svjetlu u sutrašnjem duelu“, kazao je Vešović.

Fudbaleri Crne Gore će na terenu Grbavice odraditi i posljednje pripreme za sutrašnji meč.