Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se danas sa Filipom Plejnom, jednim od najpoznatijih modnih kreatora na svijetu.

“Ugostio sam Filipa Plejna, jednog od najvećih modnih dizajnera, u nadi da će češće dolaziti u Srbiju i da će dio svoje budućnosti vezati za našu zemlju. Naprijed Srbijo!”, napisao je Vučić uz sliku sa Plejnom objavljenu na Instagram profilu “buducnostsrbijeav”.

Modni dizajner Filip Plejn obišao je danas fabriku “LUSS textile” u Draganićima i razgovarao sa njenim vlasnicima o mogućoj saradnji i proizvodnji odjevnih predmeta njegovog brenda.

Ovaj poznati njemački dizajner izjavio je nakon obilaska da je impresioniran tako modernim načinom proizvodnje u gradu udaljenom od Beograda.

„Mi smo uvijek u potrazi za snabdjevačima i proizvođačima koji mogu ispuniti naše standarde po pitanju kvaliteta i dizajna proizvoda. Mislim da Luss textile ima mogućnosti da postane naš snabdjevač, fleksibilni, jer proizvode različite vrste odjevnih predmeta“, rekao je Plejn, pod čijim brendom se godišnje proizvede oko milion komada odjeće.

Posjetu Plejna fabrici u Draganiću, koja je otvorena prije dvije godine i trenutno zapošljava oko 300 radnika, organizovala je Privredna komora Srbije, a njen predsjednik Marko Čadež ocijenio je da je ona jedna od najmodernijih u Evropi.

„Cilj nam je da Filip češće bude ovdje i da ova fabrika postane dio svijeta Filipa Pleina. On je jedan od najvećih svjetskih dizajnera, razgovarali smo i nadamo se dobrim poslovima sa ovim sjajnim čovjekom koji diktira šta će se nositi“, kazao je Čadež.

Filip Plejn (43) je njemački modni dizajner, čiji su brendovi „Philipp Plein“, „Plein Sport“ i „Billionaire“.

Kompaniju je osnovao 1998. godine u Njemačkoj, danas joj je sjedište u Luganu (Švajcarska), a butici sa njegovim brendom postoje u gotovo svim svjetskim metropolama.